Teknoloji

Snapdragon 8 Gen 4’ten Yeni Detaylar: M2’den Daha Kararlı Görünüyor

Qualcomm şirketi, 2024 yılında piyasaya sürülecek olan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4’e hazırlanmak için kolları sıvamaya başladı. Peki amiral gemisi platform, neler sunacağına dair ilk bilgiler paylaşıldı.

Akıllı telefon pazarının önde gelen oyuncularından biri olan Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3 ile hala gündemde. Ancak Snapdragon 8 Gen 4 ile ilgili bilgileri şimdiden duymaya başladık. Hatta yeni platformun gelecek yazılarımızda da bahsetmiştik. Verimlilik çekirdeklerini geride bırakın. Son olarak Snapdragon 8 Gen 4’ün bazı özellikleri ve performans sayısal verileri ortaya çıktı.

Geçtiğimiz saatlerde Snapdragon 8 Gen 4’e güç verecek Adreno 830 grafik ünitesi, Apple M2 ile karşılaştırılmıştı. Karşılaştırmayla karşılaştırıldığında yeni GPU’nun 3DMark Yaban Hayatı Aşırı Stres testinde rakibine göre yüzde 10 daha fazla kâr elde etmesi dikkat çekti. Hatta işlemcinin ilk mühendislik örneği ve Genshin Impact testleri, oyunun 45 dakika boyunca sorunsuz bir şekilde çalıştığını ortaya çıkardı.

Snapdragon 8, 4. Nesilden Performans Artışı Gösterebilir

Rakip olarak M serisini hedeflemek şaşırtıcı olsa da M2’nin daha büyük sistemlerde kullanıldığını da belirtmekte fayda var. Dolayısıyla verimlilik sağlanırsa ciddi bir performans artışıyla karşılaşabiliriz.

Önceki raporlarda TSMC’nin 3nm sürecine ve Snapdragon 8 Gen 4 için “2+6” çekirdek tasarımına işaret etmesi dikkat çekti. Bunlar arasında 6 orta sınıf çekirdek ve 2 performans çekirdeğinin olacağı söyleniyor. Qualcomm’un Oryon çekirdeklerini akıllı telefonlara getirmeye hazırlandığını da söyleyelim.

Snapdragon X Elite’e güç veren bu çekirdeklerin şimdiden etkileyici bir performans sergilediğini belirtmeliyiz. Elbette özel Orion çekirdeklerine geçişle birlikte yeni çipin fiyatının da artması muhtemel. Bu da hem üreticiler hem de akıllı telefon tüketicileri için ek maliyetlere neden olduğu anlamına geliyor. Her durumda nihai sonuca ulaşmak için bir süre daha beklememiz gerekecek.

haber-doganyol.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu