Haber

Sürdürülebilir bir ulaşım için “Geleceğe Taşı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği ile çalışmaya başladığı İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı kapsamında düzenlenen “Geleceğe Taşı” çalıştayları 7 Şubat’ta başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SUMP İzmir) kapsamındaki “Geleceğe Taşı” çalıştayları başlıyor.

Kentte sürdürülebilir bir ulaşım sistemi oluşturmak için düzenlenecek paydaş katılımlı çalıştayın ilki 7 Şubat Salı günü İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 300’e yakın kurumun davet edildiği çalıştayda paydaşlar, İzmir’deki yeni hareketlilik durumunu analiz edecek. Toplamda üç paydaş katılım çalıştayı ve iki yurttaş bilgilendirme toplantısı düzenlenerek paydaşların ve halkın İzmir Ortak Ulaşım Vizyon sürecine dahil edilmesi hedeflenmektedir. Önümüzdeki yıl da devam edecek olan toplantıların ardından, Temmuz 2024’teki kapanış etkinliğinde İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı açıklanacak.

SUMP İzmir olarak bilinen dayanak proje, daha sadık, saf, erişilebilir ve ucuz mobilite ile şehrin yaşanabilirliğine ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu