Haber

Konya’da yağış barajların doluluk oranını artırıyor

Konya’da yağış barajların doluluk oranını artırıyor

KONYA – Kış aylarında kar yağışının az olduğu Konya’da son yağışlar barajlardaki doluluk oranını artırıyor.

Konya’da son günlerde yağan yağışlarla birlikte göl, baraj ve göletlerde su seviyelerinde artış var. Geçen yıl kış mevsiminde yoğun yağış alan Konya’da bu kış mevsiminde yağış olmaması kuraklık endişesine yol açtı. Ancak göl, baraj ve göletlerdeki su seviyeleri geçen yılın altında kaldı. Ancak son 1 aydır yüksek kesimlerde kar yağışı ve aralıklı yağan yağmurlarla birlikte umutlar arttı. 32 milyon metreküp hacme sahip olan Altınapa Barajı’nın su hacmi bir ay önce 10 milyon 400 metreküp iken, doluluk oranı yaklaşık yüzde 20 artarak 16 milyon 600 bin metreküp seviyesine ulaştı. bir ay öncesine göre yüzde 52 oldu. 46 milyon metreküp civarında su bulunan Bağbaşı Barajı’nın doluluk oranı ise yüzde 23 oldu.

Yağış azlığı Türkiye’nin en büyük göllerinden biri olan Beyşehir Gölü’nü de olumsuz etkiledi. Beyşehir Gölü de kar ve yağmur yağışlarının olmaması nedeniyle eski günlerini arıyor. Göldeki su ölçüsü son 1 ayda yağan yağmurlarla birlikte artış gösterse de geçen yılın aynı dönemine göre düşük kaldı. Artık bu seviyenin Beyşehir Gölü için yeterli olmadığı belirtiliyor.

Yağışların devam edeceği iddia ediliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre Konya’yı yağışlı günler bekliyor. Bölgenin pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günleri yağışlı geçeceği varsayılıyor. Hava sıcaklıklarının yer altında mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

haberanamur.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu