Haber

Aksaray’da Vatandaşlar Oy Kullanmaya Başladı

Aksaray’da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandık başına giderek oy kullanmaya başladı. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG ile oyuna geldi.

Aksaray’da sandıkların kurulduğu okullarda hazırlıkların tamamlanmasının ardından saat 08.00’de oy verme işlemi başladı. Erken saatlerde okullara gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandık başına giderek oylarını kullandı. Oylama saat 17:00’ye kadar devam edecek. Aksaray’da 295 bin 534 seçmen, il genelindeki 971 sandıkta oyunu kullanacak.

“Sonuçların ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Aksaray Belediye Başkanı Cihan Dinçer, Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde saat 11.30’da oy kullandı. Önder Cihan Dinçer, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’la oyun sürerken okul kapısında vatandaşlar tarafından karşılandı. Eşiyle birlikte araçtan inen Baykan Dinçer, okuldaki vatandaşlar ve sandık görevlilerini ziyaret ederek sohbet etti, ardından oy kullanacağı sınıfa girdi. Oylamanın ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Cihan Dinçer, “Demokrasimizin gereği olarak bugün okulumuzda Cumhurbaşkanımızın belirlenmesi ve 28. Dönem genel seçimleri için oylarımızı kullandık. Sonuçların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ülkemiz, milletimiz ve ülkemiz için… Keyifli bir seçim transfer kampanyası… Aksaray ölçeğindeki partiler centilmence, birbirine saygılı yarıştı.

TOGG ile oy kullanmaya gelen Başkan Dinçer, anneler gününü de kutladı

14 Mayıs’ın aynı zamanda Anneler Günü, dünya çiftçiler ve eczacılar günü olduğunu belirten Başkan Dinçer, “Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm eczacılarımızın, tüm çiftçilerimizin ve tüm annelerimizin gününü kutluyorum. TOGG’umuzu bu hafta teslim aldık. Vatandaşlarımıza gösterdik”Ülkemizin geldiği noktanın bir göstergesi olarak. Vatandaşlarımızı TOGG ile buluşturduk. Bugün TOGG aracımızla oyumuzu kullanmaya geldik. Aracımız çok güzel ülkemizi dünya liginde temsil edecek bir araç. Aksaray’daki dünya ülkeleri gelişmiş dünya ülkeleri arasında inşallah en keyifli olanlardır. “Bu araçla formda temsil edilecek. Vatandaşlarımıza da çok keyifli hizmet verecek. Araç belediyemize ait. Mülkiyeti belediyemize ait. Fiyatına göre aldık. Bundan sonrasını planlıyoruz. Belediyemizin hizmet aracı olarak, resmi araç olarak kullanmaktır” dedi.

Oy kullanan vatandaşlar, seçimin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek herkesi oy kullanmaya davet etti. Aksaray’da huzurevinde kalan yaşlılar, Huzurevi Müdürlüğü görevlileri tarafından oy kullanacakları okula getirilerek oyları kullanıldı. Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’u okul kapısında gören vatandaşlar, araçla fotoğraf çektirdi. – AKSARAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu