Haber

2000 yıllık Roma Hamamı’ndan Dünya’da sadece 2 tane var: Biri İngiltere’de, diğeri Yozgat’ta

Dünyada sadece iki örneği İngiltere’nin Baht şehrinde ve Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan Roma döneminden kalma Basilica Therma Roma Hamamı, bilim çevreleri tarafından dünyanın en eski termal tedavi merkezi olarak kabul ediliyor. ‘Kral Kızı’ olarak da anılan ve geçmişi 2 bin yıl öncesine dayanan hamamın ülke turizmine kazandırılması ve ziyarete açılması amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından mimari özelliğini kaybetmeden günümüze kadar görselliğini koruyan Bazilika Terma Roma Hamamı’nın günümüze kazandırılması amacıyla geçtiğimiz yıl Mayıs ayında başlatılan çevre düzenleme çalışmaları ve 2018 yılında UNESCO Dünya Mirası Kesintili Listesi’ne dahil olan çalışmaları devam etmektedir. .

Çalışmalar çerçevesinde turist karşılama merkezi, mesire yerleri, fotoğraf çekim alanları yapılacak ve tarihi yapı bu yıl ülke ve bölge turizmine kazandırılacak.

Biri İngiltere’nin Baht şehrinde, diğeri Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde olmak üzere dünyada sadece iki örneği bulunan Basilica Therma Roma Hamamı, bilim çevreleri tarafından dünyanın en eski termal tedavi merkezi olarak kabul ediliyor.

“Kral Kızı” olarak da anılan tarihi yapıyı merak edenler il dışından gelerek yapının mimarisini inceleme ve 2 bin yıllık tarihi önünde hatıra fotoğrafı çektirme imkanı buluyor. .

bolvadinajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu