Ekonomi

Medipol’den yılbaşı gecesi için sağlıklı beslenme önerileri

Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Gizem Topuzlu, “Gün içinde bol su tüketmeyi unutmayın. Yılbaşı akşamı yemek tercihinizi protein ağırlıklı yiyecekler ve bol yeşillikle hazırlanan salatalardan yana yaparsanız, uzun süreli tokluk sağlar.” ifadeleri kullandı.

Medipol’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Gizem Topuzlu, yılbaşı akşamı yemeklerinde protein ağırlıklı besinler ve bol yeşilliklerle hazırlanan salataların tercih edilmesi gerektiğini belirterek, bir sonraki gün bunu telafi etmek için yapılması gerekenleri anlattı. gün.

Topuzlu, yeni bir yıla girmenin heyecanı ve umuduyla, besin çeşitliliğinin bulunduğu zengin sofraların ne yazık ki gereğinden fazla besin tüketilmesine yol açabileceğini belirtti.

Güne kahvaltı ile başladığınızı kaydeden Topuzlu, “Gün içinde bol su tüketmeyi unutmayın. Yılbaşı akşamı akşam yemeğinizi protein ağırlıklı yiyecekler ve bol yeşillikle hazırlanmış salatalar ile seçerseniz, gün boyu bol su tüketmeyi unutmayın. uzun süreli tokluk sağlayacaktır.

Bunun yerine çiğ badem, fındık, ceviz, beyaz leblebi, taze veya kuru meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklar tüketin çünkü kurabiye, cips, çikolata gibi atıştırmalıklar yüksek şeker ve yağ içeriği nedeniyle aşırı kalori alımına neden olur. Akşam yemeğinden sonra bir meyve veya sütlü tatlı ile gece çakmağını bitirin. Kalorisiz su, sade maden suyu, hafif içecekler tercih edin.”

Topuzlu, bazı püf noktalarına dikkat ederseniz yeni yıla yeni bir başlangıç ​​yaparak kendinizi çok daha iyi hissedebileceğinizi söyledi.

“Güne limonlu su ile başlayın. Midenizi rahatlatmak için rezene, ıhlamur, nane, papatya gibi bitki çaylarından takviye alın. Bol yeşillikli hafif bir kahvaltı yapın, karbonhidrattan uzak bir gün geçirin. En az 2,5-3 litre için. gün boyunca aktif olun, açık havada 45 ila 60 dakikalık bir yürüyüş yapın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu