Ekonomi

Kaçak Avlanmayla Mücadelede El Konulan Su Ürünleri Vatandaşların Sofralarına Ulaşıyor

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kaçak avcılık denetimlerinde ele geçirilen ve tüketime zararlı olmadığı değerlendirilen su ürünlerinin sosyal yardım kuruluşları aracılığıyla vatandaşların sofrasına getirildiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ile balıkçılık kaynaklarını korumak ve sürdürülebilir işleyişini sağlamak amacıyla balıkçılık kaynaklarını düzenleme ve kontrol etme yetkisine sahip olduğunu belirtti. Bir takım yasaklar getirdiklerine işaret ederek, Su ürünleri yetiştiriciliği faaliyetinde bulunacakların uyması gereken sınırlama ve yükümlülükler olduğunu belirten Yumaklı, “Bu düzenlemeler 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında hazırlanan yönetmelik, tebliğ, genelge ve talimatlarla belirlenmektedir. Bu bağlamda uzunluk, zaman, yer, bölge, tür, belge Av araç ve gereçleri ile teknik düzenlemeler yapılır.Mevzuata aykırı davrananlara Bakanlığımız ve savunma ve denetimle yetkili diğer kurumlar tarafından ilgili mevzuat uyarınca idari para cezası ve yaptırımlar uygulanır. İdari yaptırımlardan biri de, ilgili mevzuata aykırı olarak balıkçılık faaliyeti sonucu elde edilen su ürünlerine el konulmasıdır. ” söz konusu.

YARDIM KURUMLARINA 90 TON SU BAĞIŞLANDI

Tüketilmesi güvenli olan el konulan su ürünlerinin ilgili kanun uyarınca sosyal yardım kuruluşlarına bağışlanabileceğinin altını çizen Yumaklı, bu kapsamda Ocak 2020’den bu yana 90 ton su ürününün sosyal yardım kuruluşlarına bağışlandığını kaydetti. vatandaşların sofralarına getirildi.

Öte yandan bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Tarım ve Orman Bakanlığı, avlanma sezonunun başladığı 1 Eylül’den itibaren rutin uygulamaya ek olarak karaya çıkma noktaları, perakende satış mağazaları, balık halleri, soğuk hava depoları, balıkçı tekneleri ve karayollarında kaçak avlanmaya karşı denetimlerini sıkılaştırdı. 25-29 Eylül tarihleri ​​arasında ülke genelinde. Yıl ortasında toplam 9 bin 745 çapraz ve eş zamanlı kontrol gerçekleştirildi. 2 bin işçinin katıldığı kontrollerde toplam 20 bin 700 metre uzatma ağına ve 22,4 ton su ürünlerine el konulurken, su ürünleri mevzuatına aykırı faaliyet gösteren 110 kişi/işyerine idari para cezası uygulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu