Haber

İsrail, Hamas’ın Rehin Aldığı Kadın Askeri Kurtarmak İçin Milyonlarca Takipçisi Olan Taylor Swift’ten Yardım İstedi

İsrail, Hamas’ın elindeki rehineleri kurtarmak için birçok farklı yol deniyor. Ülkenin Dışişleri Bakanlığı sosyal medya üzerinden ünlü isimlerden yardım istiyor. Hükümetin son taleplerinden biri de dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift’e yapıldı. Detaylar içerikte!

Kaynak:https://www.indyturk.com/node/672951/…

Hamas, İsrail’e yönelik saldırılarını 7 Ekim’de motorlu paraşütlerle başlattı. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Aksa Tufanı Harekatı kapsamında İsrail’de çok sayıda insanı rehin aldı.

İsrail hükümeti rehineleri Hamas’tan kurtarmak için birçok farklı yol deniyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda 12 yaşındaki bir Harry Potter hayranı, rehin alınan bir kızı kurtarmak için JK Rowling’den yardım istemişti.

Dünyaca ünlü Harry Potter serisinin yazarı, Twitter üzerinden İsrail hükümetinin davetine kulak vererek rehin alınan kız ve büyükannesinin serbest bırakılmasını istedi.

İsrail hükümeti bu kez başka bir ünlü kişiden doğrudan yardım istedi. Hükümet, kayıp genç bir kadın askerin bulunması için Amerikalı ünlü müzisyen Taylor Swift’ten yardım istedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz Pazar günü Twitter’dan, Taylor Swift’in büyük bir hayranı olan 19 yaşındaki kadın asker Roni Eshel’in yerini tespit etmek için sosyal medya üzerindeki nüfuzunu kullanmasını talep etmişti.

Bakanlık, gönderisinde “@taylorswift13, lütfen milyonlarca takipçisi olan platformunuzu Roni’yi bulmamıza ve eve getirmemize yardımcı olmak için kullanın” diye yazdı.

Ancak Taylor Swift henüz bu davete yanıt vermedi. ABD’de pek çok ünlü İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin görüş beyan edip siyasi açıklamalar yaparken Swift, olayların başladığı günden bu yana sessiz kaldı. Konuyla ilgili siyasi görüşlerini sosyal medyada açıklaması konusunda kendisine baskı yapılıyor ama kendisi yine de bir şey söylemiyor.

Ünlü müzisyenin savunucusunun Hamas-İsrail çatışmalarından sonra Filistin’e karşı savaşmak için İsrail’e döndüğünü hepiniz hatırlıyorsunuz. Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmeden önce İsrail ordusunda görev yaptı.

haber-saruhanli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu