Haber

İYİ Parti’den ayrılan Ağıralioğlu’ndan dikkat çeken açıklamalar: “AK Parti Bir Başarı Hikayesidir”

Millet İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı adayı olarak seçmesinin ardından olaylı bir şekilde YETERLİ Parti’den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu, AK Parti’nin büyük bir başarı öyküsü olduğunu söyledi.

Seçim sürecinde İYİ Parti’den istifa eden ve yeni parti hazırlıkları yapan Yavuz Ağıralioğlu, 24 TV’de Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programına konuk oldu.

Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ağırailioğlu, “AK Parti yaşanmamış bir başarı öyküsüdür. 21 yıldır iktidarda olmak ve milletin teveccühünü devam ettirebilmek takdir edilmesi gereken bir şeydir.”

Ağıralioğlu, şöyle devam etti: “Tayyip Bey, rahmetli Erbakan Hoca ile uzun yıllar siyasetin içinde oldu. Siyaset oraya da saplandı, o da buna itiraz etti. Siyasi güç olarak ne taşıyıp bulabildiyse bence Tayyip Bey. Bey’in çeşmesi itirazdır.”

“Hükümeti eleştirebiliriz, eleştirebiliriz ama devletimizin hiçbir uluslararası örgüte ve şer örgüte bulaşmasına asla izin vermeyeceğiz, parmak sallamasını kabul etmeyeceğiz.”

Ayrıca Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ÂLÂ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i seçim yenilgisine rağmen koltukta kalmakla eleştirdi.

Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu için,’ Sandıktan çıkana ‘diktatörlük’, sandıkta yenilene ‘demokrasi’ rütbesi vererek siyasi bir çaba sarf ediyorsunuz. Baştan beri yenilgi psikolojisi bu, bu başından beri politik bir ilkesizlik.’söz konusu.

Tecrübeli siyasetçi, Akşener hakkında şu ifadeleri kullandı: ‘Söylemeliyim ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun 10 kez 11 kez mağlup olduğu ve istifa etmediği bir yerde Akşener Bey’in başına bu geldi acelesini bir kez daha dile getirmesine rağmen istifasını beklemek çok olur. . Hanımın en az 5-6 hakkı daha vardır. Kemal Bey’in bu hakkı varsa hanımın da hakkı var’ dedi.

habersindirgi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu