Ekonomi

İYİ Parti: 28 Mayıs itibariyle seçim ittifakı sona erdi

GÜZEL Parti’nin 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında nasıl bir duruş izleyeceği merak konusu oldu.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı bir canlı yayında, “Bütün ittifaklar Seçim ittifakıdır, seçim bittiğinde bütün ittifaklar ortadan kalkar. seçim bitti.”

Poyraz, “28 Mayıs’a bırakılan ortak Cumhurbaşkanlığı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun ikinci turu için ittifak içindeki partiler mücadele etti ve 28 Mayıs itibarıyla seçim ittifakı sona erdi. Bununla ilgili bazı köşe yazarları ve bazı yorumcular şöyle diyebilir: ‘İYİ Parti seçimi bitti, ittifak bitti’ Bu bir yorum değil, teknik bir durum’ dedi.

“İşbirliğine gidilecek bir konu yok”

14 Mayıs’ta yapılan 28’inci Dönem Milletvekili Seçimi’nin ardından görevlerine başlayan milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kayıtları devam ediyor. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı Meclis’e girdi. İYİ Parti’nin Millet İttifakı’ndaki geleceği sorulduğunda Paçacı, “İttifak dediğin iş birliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içlerinde işbirliği yapacaklar. Buna ‘ittifak’ da diyebilirsiniz, ittifak da diyebilirsiniz. ‘işbirliği’; ancak şu an gündemde olan prestijiyle işbirliği yapacak rastgele bir bahis değil.Ancak önümüzdeki dönemlerde buna ihtiyaç olursa yerel seçimler olur, bazı maddeler yer alır. Ondan önce muhalefet partileri kendi aralarında kritersiz değerlendirme yaparlar. Bir sorun yok ama olunca bakarız. Yerel seçimlere 10 ay var, 10 ay çok uzun bir süre” diye yanıt verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu