Haber

Engin Fırat: Türkiye’de Genç Futbolculara Güven ve Ortam Sağlanmalı

Kenya Milli Takım Teknik Müdürü Engin Fırat, Türkiye’de yerli futbolculara güven ve ortamın sağlanması gerektiğini, aksi takdirde transfer dönemlerinde Türk futbolcu bulmanın zor olabileceğini söyledi.

Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat, Trendyol Süper Lig ve Türk futbolu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de genç oyuncu yetiştirme konusunun son aylarda kulüpler ve teknik direktörler tarafından çokça dile getirildiğini kaydeden Fırat, “Bu niyet ve şikayetlerin haklı tarafları var ama sorulması gereken sorular da var. Bu hafta başladı” diye merak ettim ve Türk futbolcunun yaş ortalamasına baktım. Ortalama yaş 30.8’dir. Bence çok yüksek bir rakam. Bir örnek vereyim: Kenya A Milli Takımı’nın yaş ortalaması 24,5. Bu da genç oyuncunun Türkiye’ye bakışını ve gelişimini gösteriyor. Genç bir oyuncu olsaydım, 11’i genç olan 30.8 yaş ortalamamla bir Süper Lig grubuna gitmeyi düşünmezdim bile. “Açıkçası her zaman hoş karşılanmıyor. Eleştiriye bile açık değiliz. Günü kurtarmak için eski ya da deneyimli oyuncuları oynuyorsanız Türk gençliğini eleştirme hakkınız olduğunu düşünmüyorum.”

“Genç oyuncularla ilgilenmek emek ister”

Teknik Direktör Fırat, “Genç oyunculara sahip çıkmak ve onları geliştirmek çok daha fazla çaba gerektiriyor” dedi. Onu sahada mı görmek istiyor yoksa futbol hayatının son yılını oynayan yabancı bir oyuncu mu? Kerem Aktürkoğlu buna güzel bir örnek mi? Ona güvenen bir hocası da varmış, fark bu.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu