Haber

ABD, İran’ın Güney Kore’deki donmuş varlıklarının insani amaçlar için kullanılabileceğini söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore’de dondurulan İran varlıklarının yalnızca insani amaçlarla kullanılabileceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Patel, İran’a ait Güney Kore bankalarında dondurulan yaklaşık 6 milyar dolarlık varlığın kullanımına ilişkin olarak, “Bu varlıklar İran’ın gıda ve ilaç gibi insani yardımlarda kullanması için hazır. İran’ın varlıkları insani amaçlarla kullanmasına izin vermek, “Hükümetler ne kadar sorunlu olursa olsun, yaptırımlarımızın yardıma ihtiyacı olanlara ulaşmasını engellememesini sağlamaya yönelik ABD’nin uzun süredir devam eden politikasıyla tutarlıdır.”

Güney Kore, İran’ın ABD yaptırımları nedeniyle ülkede dondurulan varlıklarının barışçıl bir şekilde çözülmesini umduğunu, ABD ve İran dahil ilgili ülkelerle yakın istişare içinde olduğunu belirtti.

Dün ABD ve İran medyasında yer alan bazı haberlerde, iki ülkenin ABD’de tutuklanan birkaç İran vatandaşıyla İran’da gözaltına alınan 5 Amerikalı’nın takası ve İran’ın yaklaşık 6 milyar dolarlık petrol gelirine erişiminin engellenmesi konusunda anlaştıkları belirtildi. Güney Kore’de. .

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tesnim, cezaevinden tahliye edilen ve ev hapsine alınan Amerikalı tutukluların döviz kaynaklarının tamamı Katar’daki bir hesaba aktarılana kadar serbest bırakılmayacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu