Haber

CNN’de ‘Erdoğan’ yorumu: Rus parası olmasaydı…

ABD merkezli CNN International’da “Türkiye, NATO’nun genişlemesini engelliyor. “Bu geri tepebilir ve Putin için propaganda malzemesi üretebilir” başlığıyla yayınlanan analizde, NATO uzmanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya kararına ilişkin değerlendirmelerine yer verildi. Temmuz ayında yapılacak olan tepe öncesi ‘geri adım atıp atmayacağımı’ değerlendirdi.

“U DÖNÜŞÜ ERDOĞAN’I ZAYIF YAPAR”

Uzmanların ikiye ayrıldığına dikkat çeken Luke McGee, “Her iki düşüncenin de merkezinde Erdoğan’ın yıllardır karşı karşıya kaldığı en büyük siyasi tehdit olduğu düşünülen seçim var” dedi. Washington’daki Ortadoğu Enstitüsü Türkiye Çalışmaları Kurucu Direktörü Gönül Tol, “[Erdoğan]’ın Türk halkı için sonuçlar elde edebilecek bir diktatör imajı paramparça oldu” dedi. CNN’e konuşan Tol, “Şu anda Türkiye’de çok sayıda Batı ve Kürt karşıtı var. [Erdoğan] için reklam yapmak için iyi bir konu ve dramatik bir U dönüşü onu daha zayıf gösterecek.”

‘RUSYA CAZİP BİR ORTAK’

Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “üzmek istemediğini” belirten Tol, şöyle devam etti: “Rus parası olmasaydı Erdoğan maaşları artıramaz, öğrencilere maddi destek sağlayamazdı. Şimdi sarsıntılardan sonra yeniden inşaattan bahsediyor. Rusya bu yüzden Erdoğan’a cazip geliyor, bir ortak.” (DIŞ HABERLER)

karakeciliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu