Ekonomi

BioNTech hisseleri kazanç ve gelir kaybıyla %2 düştü

MAINZ, Almanya – BioNTech SE (NASDAQ:BNTX) hisseleri, analist beklentilerini karşılamayan ilk çeyrek mali sonuçlarının açıklanmasının ardından %2,2 düştü.

Şirket hisse başına 1,31 Avro (1,421 $) zarar açıkladı ve bu rakam analistlerin hisse başına 1,13 Avro zarar tahmininden 0,18 Avro daha kötü. Bu çeyrekteki gelir 187,6 milyon Avro ile 305 milyon Avroluk konsensüs tahmininin önemli ölçüde altında kaldı ve geçen yılın aynı çeyreğindeki 1.277,0 milyon Avroya kıyasla keskin bir düşüş gösterdi.

Gelirdeki düşüş öncelikle COVID-19 aşı talebinin endemik seviyelere geçişiyle satışların azalmasına bağlanıyor. Gelir kaybına rağmen şirket 16,9 milyar Avro nakit, nakit benzerleri ve menkul kıymet yatırımlarıyla güçlü bir mali pozisyona sahip.

BioNTech’in ilk çeyrekteki 315,1 milyon Avroluk net zararı, geçen yılın aynı döneminde bildirilen 502,2 milyon Avroluk kâra kıyasla önemli bir gerilemeye işaret ediyor. Şirketin satış maliyeti de, daha düşük aşı satışlarını yansıtacak şekilde ve işbirliği ortağı Pfizer’e borçlu olunan brüt kâr payı ve telif hakkı giderlerini içerecek şekilde azaldı.

Araştırma ve geliştirme giderleri, yeni adaylar için klinik çalışmaların ilerletilmesi ve personel sayısındaki artış nedeniyle önceki yılki 334,0 milyon Avro’dan 507,5 milyon Avro’ya yükseldi. Genel ve idari giderler de benzer nedenlerle mütevazı bir artış gösterdi.

CEO Dr. Uğur Şahin, bir kanser tedavisine yönelik Faz 3 çalışmasında ilk hastanın dozajlanmasına ve 2024 yılı sonuna kadar on veya daha fazla potansiyel tescil çalışmasına sahip olma hedefine vurgu yaparak şirketin boru hattına ilişkin iyimserliğini dile getirdi. CFO Jens Holstein, COVID-19 aşı talebinin mevsimsel niteliğini ve tüm yılın gelirlerinin yaklaşık %90’ının 2024’ün son aylarında, ağırlıklı olarak dördüncü çeyrekte kaydedileceği beklentisini vurguladı.

BioNTech, 2024 mali yılının tamamı için 2,5 milyar Avro ila 3,1 milyar Avro arasındaki gelir beklentisini teyit ediyor. Bu tahmin, düzenleyici onaylar, aşı alımı, fiyat seviyeleri ve mevsimsel talep değişiklikleri dahil olmak üzere çeşitli varsayımlara dayanmaktadır.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

artovahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu