Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Çocuklara Yönelik Eğitim Odaklı Sosyal Yardımlar Devam Edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların eğitim alanındaki ihtiyaçlarının karşılanması için kaynak kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Göktaş, eğitim hayatları boyunca yanlarında oldukları çocukların eğitim odaklı sosyal yardımlarla donatılmış bireyler olarak yetişmelerini sağladıklarını belirtti.

Sosyal yardım ve sosyal hizmet modelleriyle çocukların eğitim hayatına katkı sağlamaya devam edeceklerini vurgulayan Göktaş, “Kaynaklarımızı, değerlerimiz ve emanetimiz olan çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmaya devam edeceğiz. gelecek.” terimini kullandı.

Çocuklara “Türkiye Aile Destek Programı Çocuk Nafakası”, “Şartlı Eğitim Yardımı”, “Eğitim Malzemesi Yardımı” gibi birçok başlıkta destek sağladıklarını hatırlatan Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti başta olmak üzere diğer yardımların da olduğunu hatırlattı. çocuklara yönelik yardımları, nafakayı üstün faydayı ön planda tutacak biçimde aile odaklı bir yaklaşımla yürüttüklerini belirtti.

Göktaş, “Çocuklarımızın eğitimlerine kesintisiz devam etmesi geleceğimiz için önemli. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak temel hedeflerimizden biri. Eğitim yılı öncesinde dönemsel olarak SYD vakıflarına hisse aktarıyoruz. Sosyal yardım yararlanıcısı hanelerdeki çocuklarımızın eğitim masraflarının karşılanmasına zemin hazırlıyoruz.Çocukların eğitim giderlerinin ortasında yer alan önlük, ayakkabı, çanta ve kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçlarının karşılanmasına zemin sağlıyoruz.

Ekonomik sıkıntı nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelere, çocuklarının okula devam etmesi şartıyla “Şartlı Eğitim Yardımı” sağladıklarını belirten Göktaş, tüm çocukların eğitime erişimini sağladıklarını değerlendirdi.

Bakan Göktaş, eğitim yardımlarının ulaşım, gıda, iaşe ve barınma ihtiyaçlarını kapsadığını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu