Haber

Tekirdağ Malkara’da yangın mı var? SON DURUM Tekirdağ’da yangın söndürüldü mü, devam ediyor mu?

Tekirdağ malkaraİstanbul’da yangın çıktı mı sorusunun cevabı merak edilen konular arasında yer alıyor.

TEKİRDAĞ MALKARA’DA YANGIN MI?

Tekirdağİstanbul’un Malkara İlçesi’ndeki orman yangını kontrol altına alınırken, yangının balya makinesinden çıktığı belirtildi.

Tekirdağ Malkara ilçesindeki orman yangını kontrol altına alınırken, Valilik konu hakkında yazılı açıklama yaptı. Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Malkara ilçemiz Devecik İlçemizde bir tarlada saat 15.50 sıralarında balya makinesinden çıkan kıvılcımla başlayan yangın, sabah saatlerinde rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Teteköy ve Deveciköy Mahalleleri’nin ortasında yer alan çamlık alana ilk 15 dakikada müdahale edildi.Toplam 154 kara ve uçak ile 558 çalışanın katıldığı söndürme çalışmaları sonucunda yangın, çevredeki mahallelerde kontrol altına alındı. Gece saat 02.00’ye kadar soğutma çalışmalarının 06.00’a kadar sürdüğünü, inceleme ve soğutma çalışmalarının da devam ettiğini belirten “Vatandaşlarımız ellerindeki traktör ve iş makineleriyle gruplarımız nezaretinde söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın alanında gruplarımız tarafından yapılacak ölçümlerin ardından tahrip olan alan net olarak belirlenecek” denildi.

Açıklamanın devamında, “Valimiz Sayın Aziz Yıldırım, Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, İstanbul Orman Bölge ve Tekirdağ İl Orman Müdürü, Tekirdağ Afad Müdürü, Tekirdağ İtfaiye Daire Başkanı, İl Jandarma ve İl Emniyet Personeli, ilgili kurum yöneticiler yangını olay yerinden takip ederek burada gerekli uyumu takip ediyor.Yangınların söndürülmesinde verdikleri destekten dolayı İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, ilimize ziyarette bulunan AFAD Lideri Yunus Sezer’e yangın söndürme işlerinin düzenlenmesine, yangına müdahale sürecinde görev alan ilgili kurum yöneticilerine ve çalışanlarına katkı sağlayanlara, çevre il ve ilçelerden gelen yardım ekiplerine, muhtarlara ve duyarlı vatandaşlara teşekkür ederiz. Allah bir daha ilimizde ve ülkemizde böyle yangınlara sebep olmasın.”

mihaliccikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu