Haber

Şenyaşar’dan Bozdağ’a: Mücadelemiz Nemrut ve Hz. İbrahim’in mücadelesine döndü

Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçime giren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) adayı Ferit Şenyaşar, seçim süreci ve AK Parti’nin Urfa adayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘HAYATIMIZ DÖNDÜ’

Mezopotamya Ajansı’ndan Ömer Akın’a konuşan Şenyaşar, 7 kardeşi olan aileden üniversite okuyan tek kişinin kendisi olduğunu belirtti. Şenyaşar, İnönü Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 8 yıl Urfa’da öğretmenlik yaptığını söyledi. Ailelerinin maruz kaldıkları katliamdan önce mütevazı bir hayat sürdüklerini kaydeden Şenyaşar, yaşadıklarından sonra her şeyi bir kenara bırakıp adalet için çaba sarf ettiklerini söyledi.

2018 yılında AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınlarının iş yerlerine ayak basmasıyla hayatlarının alt üst olduğuna değinen Şenyaşar, “Önce iş yerimizde kardeşlerim saldırıya uğradı. Ardından Suruç Devlet Hastanesi’nde saldırılar devam etti ve ailemizden 3 kişi şehit oldu. Ailemize karşı gerçekleştirilen katliamın kamera görüntüleri var. Ağabeyim iş yerinde meşru müdafaa eylemleri gerçekleştirmesine rağmen 3 insanımızı katledenler hakkında işlem yapılmazken, kardeşim tutuklandı.

‘ADALET MÜCADELESİNİ BAŞLATTIK’

Ailesine yönelik katliamdan önce de birçok katliamın yaşandığını ve onların da bunları takip ettiğini kaydeden Şenyaşar, “Başımıza gelen bu olaydan sonra bu adaletsizliği ve hukuksuzluğu kaldıramazdık. Evimizde öylece oturup normal hayatımıza devam edemezdik. Bunun için önce kanunun işleyişi için Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüştük. Görüşme talebimiz yine reddedildi ancak ısrarlarımız sonucunda görüşmeyi başardık. Görüşmede savcı açıkça ‘Olayın siyasi boyutu var’ dedi. Bize fazla yüklenmeyin. Hiçbir şey yapamayız. Sabırlısın. Zamanı gelince gereğini yaparız’ diyerek üzerlerinde siyasi baskı olduğunu kabul etti. Bu işin peşini bırakmadık. Nihayet uzun soluklu adalet mücadelemizi başlattık” dedi.

‘GÜÇ TAKİPÇİLERİNE KORUMA ZIRHI VERİYOR’

Urfa Adliyesi önünde başlattıkları adalet arayışı öncesi Ankara’ya gittiklerini ve 12 gün boyunca ilgili kurumlarla görüşmeye çalıştıklarını söyleyen Şenyaşar, “Ancak bu kurumların kapıları bize açılmadı. Son çare olarak Urfa Adliyesi’ne geldik ve Başsavcı ile görüşmek istedik. Bu görüşme talebimiz reddedilince adliye önünde ‘Adalet Nöbeti’ başlattık. Bu katliamla birlikte yaşanan haksızlıklar sonucunda Türkiye’de haksızlığa uğrayan diğer ailelerle de konuştuk. Tüm ailelerin ortak noktasının katliamları yapanların iktidara endeksli olduğunu gördük. Failler de hükümete yakın oldukları için mevcut hükümet tarafından korunuyor. İktidara yakınlık yargı ve güvenliği etkisiz hale getiriyor. Yargı ve güvenlik görevlerini bağımsız olarak yürütmez. Bir savcı bu failler hakkında işlem yaparsa, ‘yarın başka bir yere sınır dışı edilebiliriz veya işten atılabiliriz’ diye dehşet içinde itiraf ediyor. Herkes bu manevi tehdidin farkındadır. Bu yüzden apaçık katliam vakalarında bile hukuk ve yargı çalışmıyor. Katliamı yapan bir milletvekiliydi ama Türkiye’de bu milletvekiline sahip çıkan bir zihniyet var. Bu zihniyet iktidar tarafından korunmaktadır. Devlet, kendi gücünü korumak için yanında ve onunla hareket edenleri her türlü hukuksuzluğa karşı korur ve onlara koruyucu bir zırh verir.

‘SADECE ŞENYASARIN DEĞİL, MİLYONLARIN SESİ OLACAĞIZ’

Mücadelenin başında iki taleplerinin olduğunu vurgulayan Şenyaşar, “Adalet Nöbeti’nde birinci hedefimize ulaştık. Sesimizi tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurduk. Duyarlı olan herkes emeğimize sahip çıktı. Ama kanunun işleyişi konusunda ne yaptıysak bir türlü işletemedik. Adalet mücadelemizi elbette belli bir düzeye getirdik ama bu çabayı daha da büyütmek, yargının daha hızlı ve aktif çalışmasını sağlamak için mücadelemizi meclise taşıyoruz. Haksızlığa uğrayan milyonların sesi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu çabayı daha da büyütmek ve bizim gibi mağdur olan herkesin sesi olabilmek için bu çabayı meclise taşıma ihtiyacı hissettik. Meclise gittiğimizde asıl gündemimiz adalet arayışı olacak. Sadece Şenyaşar ailesinin sesi olmayacağız. Mazlum ve haksızlığa uğrayan milyonların sesi olarak mecliste olacağız. Yaşanan haksızlıkların giderilmesi için örgütlü bir çalışma yürüteceğiz.”

‘URFA HALKI CEVAP VERECEK’

AK Parti listelerinden Urfa’da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın adaylığını takdirle karşılayan Şenyaşar, “Türkiye’nin dört bir yanında çok adaletsizlikler var. Bu haksızlıklardan biri de Urfa Adliyesi önünde yaşanıyor. Yaşanan haksızlıkların en büyük sorumlusu adalet bakanıdır. Bütün bu haksızlıkları görmeyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gelip Urfa’dan milletvekili adayı oldu. Bu bize gösteriyor ki seçilirlerse bu adaletsizlikleri büyütecek ve devam ettirecekler. Bütün bunları Urfa halkı görüyor ve takip ediyor. Şu anda Nemrut ve Hz. İbrahim’in çabasına döndü. Nemrut’u temsilen Adalet Bakanıdır. Bu haksızlığa sebep olan ve görmezden gelen iktidara 14 Mayıs’ta Urfa halkının gereken cevabı vereceğine inanıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

haber-foca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu