Ekonomi

Motorola güçlü dördüncü çeyrek kazancı açıkladı, uzmanlar hisse fiyat hedefini yükseltti

Motorola Solutions (MSI), dördüncü mali çeyreği için beklentileri aşan kazanç bildirdi ancak gelir, iddiaların çok az gerisinde kaldı.

Telekomünikasyon ekipmanı üreticisinin hisse senedi fiyatı, Perşembe günü piyasanın kapanmasının ardından %2,5 düştü.

Motorola, dördüncü mali çeyrekte hisse başına 3,90 dolar kazanç açıklayarak 3,64 dolarlık tahminini aştı. Şirketin bu çeyrekteki geliri, 2,82 milyar dolarlık beklentinin biraz altında, 2,8 milyar dolar oldu.

Şirketin Ürün ve Sistem Entegrasyonu bölümü, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %4,4 artışla 1,85 milyar dolarlık tahminleri aşarak 1,89 milyar dolarlık satış kaydetti.

Yazılım ve Hizmetler bölümü, önceki yıla kıyasla %6,9 artışla 958 milyon dolarlık satış elde etti ve öngörülen rakamlarla uyumluydu.

Motorola’nın brüt kar marjı, bir önceki yılki %49,9’a kıyasla %50,7 varsayımlarını aşarak %51,1’e ulaştı.

Önümüzdeki ilk çeyrekte şirket, hisse başına kazancın 2,50 ila 2,55 dolar aralığında olmasını bekliyor; bu, analistlerin 2,37 dolar olan tahmininden daha yüksek.

Şirket, 2024 yılının tamamında hisse başına kazancın 12,62 ila 12,71 dolar arasında olmasını beklerken, analistlerin beklentisi 12,68 dolar oldu.

Şirket, “Yaşadığımız önemli büyüme, bireyleri, varlıkları ve yerleri korumak için gereken emniyet ve güvenliği artırmak üzere tasarlanan ürün ve hizmetlerimize yönelik devam eden güçlü talebin bir kanıtıdır” dedi.

Rapor hakkında yorum yapan Jefferies analistleri, şirketin olağanüstü iyi bir performans sergilediğini, hisse senedi için Al tavsiyesini koruduğunu ve fiyat hedefini 335$’dan 375$’a çıkardığını belirtti.

“Ayrıca, devlet teşvik fonları MSI’nın satışlarına katkıda bulunmaya başladıkça daha da önemli büyüme etkenleri bekliyoruz. Diğer potansiyel büyüme alanları arasında Video çözümleri, Komuta Merkezi Yazılımı ve Hizmetlerinin yanı sıra yerleşik PCR/LMR pazarlarının genişletilmesi yer alıyor” diye eklediler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-susehri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu