Haber

Lojistik transfer merkezi, deprem bölgesine giden binlerce ürünü kategorize ediyor

Deprem bölgesine ulaştırılacak yardımların öncelikli yerlere gönderilebilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda ayrıştırılan malzemeler afetlere ulaştırılıyor.

Yardımların depremzedelere hızlı bir şekilde ulaştırılmasının yanı sıra gerekli ekipmanların sınıflandırılarak öncelikli mevkilere gönderilmesi de büyük değer taşıyor. Bu amaçla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile uyum içinde OSB’ler ve özel sektör tarafından Kayseri’de lojistik transfer merkezi kurulmuştur.

Türkiye ve yurt dışından yardım malzemelerinin dağıtımında önemli rol oynayan merkezde binlerce eser kategorize edilerek tırlara yükleniyor. Su, gıda, giyecek, ısınma, jeneratör, hijyen gibi ekipmanların ayrıştırıldığı merkezden ayrılan onlarca tır, Aile Bakanlığı tarafından kurulan Acil Sosyal Yardım Grupları (ASIA) aracılığıyla afet bölgesindeki depolara taşınıyor. ve Sosyal Hizmetler. Yardım malzemeleri de buradan afetzedelere ulaştırılıyor.

Dayanışma en üst düzeyde

Kahramanmaraş ve Hatay’da yaşanan depremlerin ardından dayanışma hem yurt içinde hem de uluslararası düzeyde en üst düzeye ulaştı. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından tonlarca yardım, çeşitli ulaşım araçlarıyla deprem bölgesine sevk edilmeye başlandı.

Transfer ve lojistik merkezleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bir yandan sanayicilerle birlikte deprem bölgesinin ortasında yardım koridoru oluştururken, diğer yandan da depremzedelere yapılan yardımların hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaştırılmasına yardımcı oluyor. Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kurmuş olduğu transfer ve lojistik merkezleri.

3 ilde kurulu

Bakanlık bünyesinde kurulan kriz merkezi aracılığıyla sarsıntı yardımlarının uyumlaştırılması için Adana, Gaziantep ve Kayseri’de lojistik transfer merkezleri kuruldu. Bunlardan biri olan Kayseri Acil Sosyal Yardım Lojistik ve Transfer Merkezi, deprem bölgesine yurt içi ve yurt dışı yardımların sevk ve idaresini üstlendi.

Ürünler sıralanır

Kayseri OSB’de fuar alanının dönüştürülmesiyle oluşan merkeze gelen eserler; su, gıda, giyim, ısıtma, jeneratör ve hijyen kategorik olarak ayrılmıştır. Ayıklama ve tasnif işleminin ardından tekrar tırlara yüklenen eserler, AFAD ve Türk Kızılayı’nın öncelikli ihtiyaç listesine göre illere gönderiliyor.

verimli ve hızlı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın doğal afetler sonrasında hızlı müdahale etmek amacıyla kurduğu ASYA ekipleri için ürünler 67 depoya taşınıyor. Yüzlerce TIR ve onbinlerce palet yardım malzemesi, net bir plan ve program çerçevesinde depremzedelere ulaştırılıyor. Bu operasyon sayesinde afet lojistiği hızlanarak daha verimli hale geliyor. Mehmetçik, yerel yönetimler ve OSB’ler ile teknoloji şirketi Trendyol da merkeze işçi takviyesi yapıyor. 24 saat 3 vardiya halinde çalışan işçi, tasnif ve yükleme işlemlerini kesintisiz olarak sürdürüyor.

Trenle yardım

Kayseri ASYA Lojistik Depo Müdürü Süleyman Konak, merkeze günde 20-25 TIR girişi olduğunu belirterek, “Kamyonlarımız giriş yaparken aynı zamanda bölgedeki ihtiyaca göre doldurularak bölgelere sevk ediliyor. Zaman zaman trenle istasyona gelen vagonlarımız da var, devam ediyoruz” dedi.

Kayseri OSB’de

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin fuar merkezinin 8 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu anlatan Konak, “Yaklaşık 50-60 kişilik vardiyalı sistemle çalışıyoruz. Burada Kayseri olsun olmasın. Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediyeleri, işçilerimiz bu operasyona destek veren birimlerdir.” konuştu.

Sevk ve planlama

Daha hızlı ve verimli bir afet yönetimi için harekatı desteklediklerini belirten Trendyol Operasyon Müdürü Sedat Merdan, merkezde lojistik yönetimi anlamında çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Buradaki amacımız yardımları önceden sınıflandırmak. Yurt dışından gelen ve bölgelerin ihtiyaçlarına göre sevkiyat planlarını gerçekleştirmek için sadece bizim için değil bu konuda da bize destek olan birçok arkadaşımızın büyük emekleri oldu. Birimiz olmasaydı bu organizasyon olmazdı” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu