Haber

Kılıçdaroğlu emeklilerle bir araya geldi

Kılıçdaroğlu emeklilerle görüşmeye geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tüm Personel Emekli Dullar ve Yetimler Derneği’ni (TÜMEMEKDER) ziyaret etti. Emeklilerle burada bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, “14 milyon emekli açlık sınırının altında birer aylık maaşa mahkum ediliyor. Asıl hayatta kalma sorunu bu” dedi.

Kılıçdaroğlu, TÜMEMEKDER’i ziyaret ederek emeklilerle görüşmeye geldi. Kılıçdaroğlu’na başkan yardımcıları Hasan Efe Uyar, Aysu Bankoğlu ve Aylin Yaman ile Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı eşlik etti. Kılıçdaroğlu, emeklilerin sesini gittikleri her yerde duyurmaya çalıştıklarını belirterek, “Emekli olacak yaştasınız. Çalışırken döktüğünüz her ter bu ülkenin kalkınmasına, büyümesine katkı sağladı. Siz de bedel ödediniz. Çalışırken prim, ‘İnsanca yaşayalım, maaşımız olsun’ dediniz. SGK priminizi devlet aldı, ödediniz, şimdi emeklisiniz, kanun çıktı kanuna itiraz ettim ama kusura bakmayın herkes sustu kanun neydi ne kadar prim öderseniz o kadar prim ödersiniz. ne kadar çok çalışırsan, ‘Sen o kadar düşük emekli maaşı alıyordun. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir yasa var? Ama çıktı” dedi.

‘HAKLARINIZI SAVUNUN’

Emeklilerin çağdaş bir ülkede emekli olduktan sonra hayatlarının baharını yaşamaları gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Emekli dediğiniz kişi açlık sınırının altında bir aylık mı alacak? Emeklilerin yüzde 80’i bir aylık maaşın altında ceza alıyor. Açlık sınırı.’Seni yılsonunun altında bir maaşa mahkum ediyorlar. 14 milyon emekli açlık sınırının altında maaşa mahkum ediliyor. Hayatta kalmanın gerçek sorunu budur. Haklarınızı savunun. Size sunulan tek fırsat bedava otobüs bileti; şehri dolaşabilirsiniz. Başka bir avantajı yok” dedi.

sivrice-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu