Haber

Hindistan’ın Manipur eyaletinde çıkan çatışmalarda 2 kişi hayatını kaybetti

Son dönemde şiddet olaylarına sahne olan Hindistan’ın Manipur eyaletinde güvenlik güçleri ile yerel halk arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 50’den fazla kişi de yaralandı.

NDTV’nin haberine göre Manipur eyaletinde Meitei ve Kuki toplulukları arasında çıkan çatışmalara güvenlik güçleri müdahale etti.

Kalabalığa ateş açan ve güç kullanan güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 50’den fazla kişi de yaralandı.

Yerel saatle 06.00’da başlayan çatışmalarla ilgili olarak bölgeye takviye güvenlik personeli geldi ve bölgede yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı.

Çatışan Kuki ve Meitei toplulukları da olaydan birbirlerini sorumlu tuttu.

Olayın yerel basında yer alan görüntüleri, bölgeye ambulansların geldiğini ve yaralıların hastaneye sevk edildiğini gösterdi.

Manipur’da şiddet

Eyalet nüfusunun yüzde 53’ünü oluşturan Meitei topluluğunun “Planlı Kabile” kategorisine girmediği gerekçesiyle başlattığı gösteriler, diğer bazı etnik grupların muhalefeti nedeniyle 3 Mayıs’tan itibaren şiddete dönüşmeye başladı. gruplar.

4 Mayıs’ta orduya “ateş etme emri” verilen ilde yaşanan şiddet olayları nedeniyle 160’tan fazla kişi hayatını kaybetti, 60 binden fazla kişi ise yerinden edildi.

Hindistan Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI), Manipur eyaletindeki çok sayıda şiddet olayını araştırmak için 53 kişilik bir ekip kurdu.

53 kişilik ekibin 3 başkomiser yardımcısı, 1 polis müfettişi, 16 müfettiş ve 10 müfettiş yardımcısından oluştuğu ve toplam 17 olayın soruşturulacağı da paylaşıldı.

divrigihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu