Haber

Galatasaray, Trabzonspor’u 5-1 yendi

Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Trabzonspor’u deplasmanda 5-1 mağlup eden Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç öncesinde kimsenin bu skoru beklemediğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Buruk, bu dönemin takımlar için çok zor geçtiğini belirterek, “Trabzon’da 3 oyuncumuz var, bunlardan 2’si Afrika Kupası’na gidiyor. Transfer dönemi çok yoğun bir maç geçiyor. Birçok oyuncunun ayrıldığı, kaldığı ve sakatlandığı bir dönem. Biz “Takım olarak biraz daha toparlandık. Yani en azından Icardi’nin yedek kulübesine dönmesi ve oyuncularımızın sakatlıktan dönmesiyle daha ideal bir takıma sahip olduk.” dedi.

Maçın başında Trabzonspor’un direkt uzun toplarla oynayacağını bildiklerini belirten Buruk, şöyle devam etti:

“Burada ikinci toplar değer kazanmaya başladı. İlk yarıda bunu çok yaptılar. 1-0 öndeydik, belki ilk yarının son 10-15 dakikasında çok iyi oynamadığımızı düşünüyorum. Onun dışında bizim Oyun, özellikle ikinci yarının başlangıcı, devamı ve sonrasında aldığımız pozisyonlar, yediğimiz gollerle maçı hak etti, öyle de yaptık diye düşünüyorum. Tabii Trabzonspor da tepki gösterdi ve oyunda kalıp oyuna yaklaşmaya çalıştı. Ama genel olarak baktığımızda üstün bir takımdık. Bugünü iyi bitirdik. Galatasaray takımı birçok duruma giriyordu ama bitirmekte zorlanıyordu. Bugün bunu doğru bir şekilde yaptık. Bu taraftan.”

Buruk, Galatasaraylı taraftarlara da teşekkür ederek, “Burada ve burada her zaman yanımızdaydılar, onlara teşekkür etmek istiyorum. Bu galibiyeti onlara hediye etmek istiyorum. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bugün birçok oyuncu farklı mevkilerde oynasa da, Kendileri için en iyi olanı yapmaya çalıştılar ve takım için çalıştılar.” “Ve çok değerli bir zafer elde ettiler.” dedi.

“Uzun süredir sosyal medya üzerinden Galatasaray takımımı yıpratmaya yönelik pek çok girişimde bulunulduğunu net olarak bilmiyoruz.” Buruk şunları söyledi:

“Ama bu gece özellikle her oyuncumuzun, takımımızın ne kadar değerli olduğunu gösterdik. Hepsinin oynadıkça çok daha iyi performans göstereceklerini gösterdik. Bu gece bizim için de değerli. Galatasaray taraftarını yeniden birlik olmaya davet edeceğim. Her zaman yanımızda. Ancak camia ve takım olarak geçen sene çıktığımız yolda taraftarlarımızla birlikte yürüyeceğiz. Tekrar takımımızın yanında en güçlü olmalarını istiyorum. Onlar için sahada elimizden geleni yapacağız.”

Şampiyonluk yarışına ilişkin Buruk, “İki takımın da oynayacağı çok maç var. Sahaya odaklanıyoruz. Maç maç gideceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz. Bu akşam Trabzon’da deplasmanda kazanmak önemli bir başarı. Çünkü bu bizim için bir başarı. Güzel bir stad, değerli seyircileri var. Bu atmosferde maç kazanmak “Kolay değil. Bu sonucu aldığımız için mutluyuz, önemli bir puan aldık. Maçtan önce kimse bu kadar skor beklemiyordu.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu