Teknoloji

Dünyanın En Ağır Canlısı Keşfedilmiş Olabilir: Mavi Balina Bile İki Kat Daha Ağır!

Yaşayan en ağır hayvan unvanı, yükü 190 tona varan mavi balinalar tarafından taşınmaya devam ediyor. Yeni duyurulan bir keşif, milyonlarca yıl önceki mavi balinalara ait. neredeyse iki kat daha ağırvarlığına işaret etti.

Bilim adamları, Peru’nun Pisco Havzası havzasında bulunan bir hayvan fosilinin 39 milyon yıl önce yaşadığını belirlediler. Fosil yeni bir hayvan türüne işaret etse de asıl çekiciliği, varsayımın ağırlığıöyleydi.

Fosil aslında yeni keşfedilmiş değil ama 10 yıldır çalışmalar yapılıyor!

Fosili bulunan canlıya “Perucetus colossus” adı verildi. Aslında bu fosil yakın zamanda keşfedilmemiştir. Fosil, paleontolog Mario Urbina tarafından keşfedildi. Ancak fosilin bulunduğu yerden Peru’nun başkenti Lima’ya getirilmesi 3 yıl sürdü. Fosil çalışmaları 10 yıldır devam ediyordu.

Fosil toplam 18 kemikten oluşuyordu. Bunlardan on üçü omur, dördü kaburga ve biri kalça kemiğinin bir parçasıydı. her omur, 100 kilodan fazla ağırlık vardı. Bu kadar az sayıda kemiğe rağmen, büyük ipuçları bulundu.

Ancak bu ipuçlarına ulaşmak da kolay olmadı. Bunun nedeni, bilim adamlarının kemiğin yoğunluğunu incelemek için bir delik açmaya çalıştıkları ilk denemelerinde, matkabın bozulmasıylakarşılaştı.

320 tona yakın ağırlıkta olabilir!

Fosilin yaşarken 17-20 metre boyunda olabileceği, kemik ağırlığının ise tek başına 5,3 ile 7,6 ton arasında olabileceği açıklandı. Kemiklere organlar, kaslar ve yağ eklenince yük artar. 85 ile 320 ton aralığında olabilir.değerlendirildi.

Elbette canlının net yükü bu aşamada söylenemez. Ancak bu iddialar doğruysa Perucetus colossus literatüre tarihin en ağır canlısı olarak girebilir.

Araştırma Nature dergisinde yayınlandı.

golbasiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu