Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Miraç Kandili mesajı açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Miraç Kandili münasebetiyle yayınladığı bildiride, “Bu mübarek gecenin, başta depremzedelerimiz olmak üzere milletimizin ve ülkemizin kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” sözünü kullandı.

Erbaş, yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da göğe yükseldiği Miraç olayının yıl dönümünün gerçekleştiğini hatırlattı.

Hz. Muhammed’in şahsında tecelli eden ve müminler için ilahi bir lütuf olan Miraç’ın günümüzde birçok yönü olduğunu belirten Erbaş, “Her şeyden önce Miraç, hayatın zorlukları karşısında sabır ve metanetle duran mümin demektir. zorluk ve musibetlerde iman ve istikametinden taviz vermeyen, asla yalnız ve yardımsız bırakılmayacaktır.Vahdet ve hakikat yolunda sebat edenlerin, hiç ummadıkları anda pek çok ilahi nimetlere kavuşacaklarına işarettir.” değerlendirmesini yaptı.

“Milletimizin yiğitliği, fedakarlığı ve fedakarlığı takdirin üzerindedir”

Erbaş, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili yıkıcı etkisiyle yerle bir eden ve milyonlarca insana tarifsiz acılar yaşatan şiddetli depremlerin sonuçları ağır olmak üzere çalışmaların sürdürüldüğünün altını çizdi.

“İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde sabır, gençlik ve metanetle hareket etmenin, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını güçlendirmenin, birlik, beraberlik ve kardeşlik bilincini canlı tutmanın değeri anlatılamaz. Özveri ve fedakarlık seferberlik ruhuyla devlet-millet işbirliği içinde sergilenen bu muazzam dayanışma örneği, Allah’ın izniyle her türlü zorluğun üstesinden geleceğimizin teminatıdır.”

“Maddi ve manevi desteğimizle kardeşlerimizin yanında olmalıyız”

Dünyevi bütün zorluk ve musibetlerden kurtulmanın yolunun Allah’ın kudret ve lütfuna sığınmaktan geçtiğini belirten Erbaş, “Bunun için Kadir Gecesi’ni ihya ederek Rabbimiz’e olan imanımızı ve Peygamberimize olan bağlılığımızı pekiştirmeliyiz. Miraç bir vesiledir.“İçimizi açıp sabır ve dua ile O’ndan yardım istemeliyiz. Dualarımızla, dualarımızla, maddi ve manevi desteğimizle kardeşlerimizin yanında olma ve onlara yardım etme kararlılığımızı sürdürmeye gayret etmeliyiz.”

Tüm İslam aleminin Mirac gecesini tebrik eden Erbaş, “Depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa ve sabırlar diliyorum. Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” başta depremzedelerimiz olmak üzere milletimizin ve ülkemizin kurtuluşuna vesile olsun.” gönderi paylaştı.

haber-bolvadin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu