Haber

Bursa’nın tarihi mahallesini sürpriz projeler bekliyor

Duygu TAŞKIRAN – M. Taha ÇELİKBAŞ – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) –Türkiye’nin yeni medyası Herkes Duysun’da yayınlanan ‘Mahallemin Muhtarları’ programı için bu hafta Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Tahtakale Mahallesi ziyaret edildi.

Esnaf ve vatandaşlar binaların restore edilerek eski tarihi dokusuna kavuşturulması gerektiğini belirtirken, mahalle muhtarı da gelecek keyifli projelerden bahsetti.

“ALTYAPI SORUNU VAR”

Bir vatandaş ise mahalleden ve muhtardan çok memnun olduklarını ancak bölgede büyük bir kahvehane sorunu yaşandığını, bu durumun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Mahallenin altyapısının zayıf olduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise, “Su baskını gibi doğal afetlerde sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca binalarımız da çok eski. Bu binaların bir an önce restore edilmesi ve gerçek kimliğine kavuşturulması gerekiyor. ” söz konusu.

“GÜZEL PROJELERİMİZ GELİYOR”

20 yıldır Tahtakale Mahallesi’ne çok güzel şeyler kazandırdıklarını söyleyen Mahalle Muhtarı Mehmet Yavuz, “Kültür merkezi açarak gençlere ve kadınlara kurs imkanı sağladık. Bölgeye 13 işyeri kazandırdık. Yol ve asfaltlama çalışmalarımız düzenli olarak devam ediyor. Tüm bunlara ek olarak geleceğe yönelik güzel projelerimiz de var.” da mevcuttur.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu