Haber

Berlusconi 86 yaşında öldü

İtalya’nın eski başbakanlarından Silvio Berlusconi 86 yaşında hayatını kaybetti. İktidardaki sağ koalisyon ortaklarından Forza Italia’nın başkanı Berlusconi, rahatsızlığı nedeniyle Milano’daki San Raffaele hastanesinde 45 gün tedavi gördü. kan kanseri ve 9 Haziran’da tekrar hastaneye kaldırıldı.

2016 yılında kalp ameliyatı geçiren Berlusconi, 2020 yılında koronavirüs nedeniyle hastanede tedavi altına alınmıştı. Nisan başında Berlusconi’ye kan kanseri teşhisi konulduğu duyurulmuştu. Berlusconi, geçen yıl eylül ayında yapılan parlamento seçimlerinde Senato’ya seçilmesine rağmen halktan uzak kaldı.

Milyarder medya patronu, 1994 ile 2011 yılları arasında toplam dokuz yıl olmak üzere üç kez başbakanlık yaptı. Berlusconi’nin 7 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu varsayılıyor.

Adı çeşitli skandallarla gündeme gelen Berlusconi, seks partileri, yolsuzluk ve mali suçlardan yargılandı ve 2013 yılında vergi kaçakçılığından hüküm giydi.

İki kez evlenip boşanan ve beş çocuk babası olan Berlusconi, en son 33 yaşındaki birlikte olduğu Marta Fascina ile birlikte yaşıyordu.

AFP/BK,EC

haber-yunak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu