Ekonomi

Barclays Avrupa hisse senetleri için notunu Overweight’e yükseltti

Bankanın Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Barclays analistleri Avrupa hisse senetleri için notlarını Overweight’e yükseltti.

Banka, Avrupa piyasalarının çeşitli katkıda bulunan faktörler nedeniyle daha iyi performans gösterme potansiyeline sahip olduğunu öngördüğünü belirtti.

Banka, Çin’in ekonomik faaliyetlerinden gelen olumlu göstergelerin yanı sıra, stok azaltma döngülerindeki azalma ve tüketicilerin satın alma gücündeki artış nedeniyle yerel ekonomik büyümede bir artış gözlemledi.

Buna ek olarak, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası’nın ABD Merkez Bankası’na kıyasla faiz oranlarını daha fazla düşürme olasılığını, daha cazip hisse senedi değerlemelerini ve değer ve döngüsel hisse senetlerine olan eğilimi vurguladılar.

“Avrupa’da süregelen yapısal zorluklar ve siyasi belirsizlikler devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri büyük teknoloji şirketlerinden faydalanmaya devam ediyor. Bununla birlikte, karşılaştırmalı değer ve düşük piyasa beklentilerinin Avrupa ve Birleşik Krallık için kısa vadeli yatırım beklentilerini artırdığını düşünüyoruz” dedi.

“STOXX Europe 600 Endeksi için yılsonu hedefimizi 510’dan 540’a yükselttik ve döngüsel sektörlere yönelik tercihimizi daha da artırarak Kimyasalları Aşırı Ağırlığa yükselttik ve Sağlık Hizmetlerini Piyasa Ağırlığına indirdik.”

Banka, ekonomik toparlanma ve enflasyona yönelik eğilim güçlenmeye devam ettikçe emtia ile ilişkili sektörlere (Enerji ve Madencilik gibi), finansal kurumlara ve daha küçük şirketlere doğru bir kayma olacağı görüşünü koruyor.

Bu makale AI’nin yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu