Haber

Altın Portakal’da ödül alan belgesel İzmir’de gösterilecek

Antalya’da düzenlenen 59. Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda ‘En İyi Belgesel Film Ödülü’nü Kim Mihri kazandı. izmir yılında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeniden Sinematek programı kapsamında gösterilecek olan belgesel, yarın 24 Mayıs’ta İzmir Sanat ve Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda seyirciyle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Yeniden Sinematek” programı ile sanatseverleri ödüllü eserlerle buluşturmaya devam ediyor. Berat Biri, Yonca Ertürk ve Berna Gençalp’in yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Berna Gençalp’in üstlendiği Kim Mihri belgeseli, Sinematek Yeniden programı kapsamında yarın saat 19:00’da, 24 Mayıs Çarşamba günü ise saat 20:00’de İzmir Sanat’ta gösterilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar’da. Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

GÖSTERİ SONRASI YÖNETMENLERLE RÖPORTAJ

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film Ödülü’nü kazanan “Kim Mihri” filminin gösteriminin ardından yönetmenle söyleşi için seyirciler gelecek. Ayrıca 23 Mayıs Salı günü saat 14.00’te yönetmen Berna Gençalp, İzmir Sinema Ofisi’nde genç sinemacılarla Red Frame etkinliği düzenleyecek.

TÜRKİYE’NİN İLK KADIN BOYALARINDAN MİHRİ RASİM’İN HAYATI

Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Mihri Rasim’in hayatını ve uluslararası resim mesleğini konu alan sinemanın yönetmeni Berna Gençalp, Mihri’nin izini ressamın yaşamını geçirdiği İstanbul, Roma, Paris ve New York kentlerinde sürüyor. . Osmanlı İstanbul’unda dünyaya gelen Mihri hakkında yapılan son araştırma sayesinde sanatçının hayatına gölge düşüren söylentilerin yerini somut gerçekler alıyor.

Filmde değerli araştırmacılar tarafından ortaya çıkarılan Türkçe, Eski Türkçe, İngilizce, İtalyanca ve Fransızca belgeler ile özel ve kurumsal koleksiyonlardan çok sayıda görsel, fotoğraf ve gazete kupürleri kullanılmıştır. Karma teknikle üretilen animasyon kısımlarında Ressam Mihri’yi ödüllü oyuncu Feride Çetin canlandırıyor. Deniz Türkali ve Ece Dizdar da belgeselde konuk oyuncu olarak yer alıyor. Uzun yıllardır üretilen belgeselin yapımcılığını T.C. Kültür Bakanlığı Sinema Vakfı Fonu, Antalya Sinema Forumu, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi, The American Turkish Society Moon&Stars Project, Postbıyık, Filmarka, Kaca Group tarafından desteklenmiştir.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu