Haber

ABD’ye göre Türkiye-Yunanistan yakınlaşması yeni fırsatlar yaratabilir

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya iki günlük resmi ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin iki müttefik ülke olan Türkiye ve Yunanistan’ın yakınlaşmasından yana olduğunu belirterek, bu yakınlaşmanın Ankara için yeni fırsatlar yaratabileceğini belirtti. ve Atina.

Blinken, Yunanistan’da yayın yapan MEGA TV’ye verdiği röportajda, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Yunanistan’ın Türkiye’ye yardıma koşmasının Türklerin yüreğine dokunduğunu belirterek, “Oradaydım ve birçok Türk meslektaşımla görüştüm. Yunan vatandaşlarından yardım almanın ne kadar anlamlı olduğunu söyledi, güzel bir atmosfer oluşturduğunu düşünüyorum.” dedi.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki çıkarlardaki sakinliğin devam etmesini umduğunu ifade eden Blinken, “Belki önümüzdeki aylarda diyaloğu güçlendirmek ve uzun süredir devam eden sorunları çözmek için bir fırsat doğar.” söz konusu.

Blinken, bunun ABD için değerli olduğunu belirterek, “Çünkü hem Yunanistan hem de Türkiye bizim yakın müttefikimiz, ortağımız ve dostumuz. Elbette yakınlaşmalarını görmek isteriz. Bunu yaparlarsa iki ülke için de fırsatlar artar. inanılmaz.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye ile Batı arasında fikir ayrılıkları ve anlaşmazlıklar olduğuna işaret eden Blinken, mevcut işbirliği ve karşılıklı yardımlaşma ruhunun gelecekte sorunların analizinde rol oynayabileceğini umduğunu kaydetti.

Blinken, Türkiye’nin F-16 modernizasyon programının, Türkiye’nin bir NATO müttefiki olarak NATO ile işbirliği ve ittifakın genel savunması açısından büyük değer taşıdığını vurguladı.

kinik-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu