Ekonomi

ABD’den Türkiye’ye deprem yardımı sürüyor

ALİ ÇINAR/CİNER MEDYA KÜMESESİ ABD TEMSİLCİSİ

ABD’de devam eden kampanyalarda ABD Ticaret Odası Vakfı 83 milyon dolar, Türkiye Filantropi Vakfı ise 10 milyon dolar topladı. ABD Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’ye her konuda yardımcı olmak için yetkililerle temas halinde oldukları belirtildi.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de bir kampanya düzenleyerek depremzedeler için banka hesap numarası paylaştı. Ayrıca ABD’deki Türk dernekleri de Türkiye’ye onbinlerce konteyner malzeme gönderdi.

Biden yönetimi de Türkiye ve Suriye’ye toplam 185 milyon dolarlık yardım yapacağını açıkladı.

ABD’de iki Türk’ten rekor yardım

Merkezi Nevada’da bulunan Sierra Nevada şirketinin kurucuları Fatih-Eren Özmen ve Chobani şirketinin kurucusu Hamdi Ulukaya, 1 milyon dolar nakdi destek sağlayacaklarını açıkladı. Her iki şirket de Türkiye Hayırseverlik Vakfı’nın ortak bağışına 4 milyon dolara kadar 1 milyon dolar daha nakdi destek vereceklerini açıkladı.

Öte yandan Amerikan şirketlerinde çalışan çok sayıda Türk’ün Türkiye’deki birçok farklı derneğe yaptığı nakit bağışların yaklaşık yarım milyon doları bulduğu tahmin ediliyor.

Önemli Amerikan şirketlerinden destek duyuruları

ABD’nin ünlü gıda zincirlerinden Chipotle ve Wells Fargo bankaları, müşterilerine bu süreçte Türkiye’ye yardımcı olmayı teklif etti.

Amerikan telekomünikasyon şirketleri AT&T, T-Mobile ve Verizon da ABD’den Türkiye’ye aralıklı olarak ücretsiz arama ve mesajlaşma yaptıklarını duyurdu. 15 binden fazla şubesi bulunan Starbucks da mağazalarının vitrinlerine “Türkiye’ye destek olur musunuz? ilanı yayınladı.

Para transferi şirketi Western Union, Türkiye ve Suriye’ye para gönderen müşterilerinin 8 Mart’a kadar havale ücretini almayacağını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu